sobota, 15. maj 2010

Drugačni, enaki .. različni





Sem in tja mi intuicija govori .. beži, obrni se in odidi. Vendar je moj značaj svojeglav, uporniški in neposlušen. Rine z glavo skozi zid, tudi, ko zanj ni dobro. Presliši svoj notranji glas ... ignorira in nato kasneje nekoč plačuje ceno. Joče v sebi in se jezi, jezi nad samim seboj ... vendar drugače ne more. Moja značajska lastnost je, da v vsakem iščem dobro.
Ne ocenjujem na prvo žogo, vedno dam priložnost .. skorja vedno. Mora bit kaj že hud narobe, da se umaknem že na začetku znanstva. Včasih je že prav noro, koliko izgovorov lahko najdem za dejanja nekoga, ki mi je pri srcu ...
..
Sprašujem se .. zakaj tako, zakaj sem taka, sem res tako zelo drugačna od drugi
in ali tudi drugi to počno??
Saj niti ni važno kakšni so drugi, jaz sem jaz in nihče drug. In jaz živim svoje življenje in plačujem ceno zanj .. ceno, ki so včasih nasmeški, drugi solze .. včasih bolečina ... potrtost, samota ... žalost ali veselje.
Vsi plačujemo, samo pri nekaterih se ne vidi, ne opazi .. hodijo kot duhovi ... skozi življenje brez odziva. Nikoli ne vemo kakšno ceno plačujejo, ali jo plačajo ..
Vem pa zagotovo, da za vsako rit raste palica in da dlje, ko raste debelejša je ...
in slej ko prej pride vsak na vrsto, da poravna račune .. za preteklost, za bolečino, ki jo je povzročil drugim ..
Ne bom rekla, da se naslajam ob tem, ko čakam in vem, da bodo tudi drugi trpeli ..
sem pa le človek in ob tej misli mi je vsaj malo lažje ...
Jebi ga, če sem vas razočarala .... svet ni le črno in belo .. .je še veliko odtenkov sive, ki delajo življenje zanimivo ... tudi moje ..

Ni komentarjev:

Objavite komentar