sobota, 15. maj 2010

Chicken-a-la-Carte


vsako bitje je čudež narave
in življenje je lepota, ki nam je poklonjena.
morali bi ga spoštovati


Velikokrat se sprašujem sama pri sebi ali sem prestroga, ko doma mulcu na vso silo utepam v njegovo otroško glavo moralne vrednote … in potem sem in tja dobim takle mail, ki me pahne v … čudno stanje. Mozganje, ki mu ni videti konca … in nato vprašanja; koliko je otrok, ki dobijo hrano edino na tak ali podoben način. Še huje, koliko jih ne dobi nič ….Lačni, prezebli ali pa jih kuha vročina … žejni …potem nasilja, izkoriščanje, zlorabe …
..
Kakšno srečo imamo. Enkrat sem že napisala, da smo privilegirani že s tem, kje smo rojeni …lahko bi se rodili kjerkoli drugje, v puščavi ali mrazu … v lakoti … žeji.
In ne, mi smo imeli srečo. Smo tu .. .kjer nam zaenkrat ne manjka nič … nič nujnega. Večina nas živi .. dokaj normalno in se trudi po svojih močeh … ampak kaj lahko naredimo … kaj je tisto kar bi res spremenilo prihodnost, da bi se ne pojavljali prizori otrok, ki so sestradani in jim je življenje v breme, življenje, ki ga še niti zaživeli niso prav.
Vzgoja je morda edina, ki bo nekoč (če ne bo prepozno) spremenila svet … edina, ki bi lahko uničila pohlep posameznikov ….
Moralna načela, ki so osnova za normalno bivanje v neki družbi in ki žal vedno bolj izgubljajo svoj pomen ..

Ne, nič ni narobe, če svojemu otroku dopovedujete, da nekje otroci umirajo, da se hrane pač ne meče proč ….
Da nekoga zebe ker nima oblačil, medtem ko meni , tebi njim, ni všeč kroj ali barva oblačila, ker smo se ga naveličali … čevljev in , da nekje umirajo ker ni vode, ki pri nas pada z neba ….
Prav je, da otroci to vedo .. prav je da vedo da so srečneži, ker so tu na tem kraju .. in ne kje drugje …..
Ob misli, da pa nekje živijo ODRASLI (se sprašujem če to sploh so), ki počno neumnosti, ki so meni osebno in verjetno še komu .. nedopustne, kajti manikiranje krempljev živali, živalski butiki, kopanje v čokoladi in mleku in bla bla bla …. Da ne naštevam, ker bedarijam ni videti konca …. Skratka porabljajo čas in denar za reči, dejanja, ki niso naravna …. So izrojena dejanja množic, ki ne vedo kaj bi sami s seboj …

http://www.youtube.com/watch?v=cNaLA5eVy2U


Bojan hvala za tale link, tale blog je nastal nekaj ur po gledanju, ker enostavno nisem mogla mimo tega

Ni komentarjev:

Objavite komentar