ponedeljek, 19. april 2010

Zakon … pravica .. razlika ???

Hja tkole sem tuhtala … Niso vsi, ki jim na sodišču rata nedolžni, torej tudi niso vsi, ki jim ne rata krivi ..!! To pa je že huje .. ane?!

Si lahko mislite, da ste na sodišču kljub temu, da ste nedolžni obsojeni in potem kaze ni le denarna … ampak ti vzamejo določeno število dni tvojega .. torej vašega lajfa?? To je pa že zelo hudo!! Zgrozim se ob misli, da sem ob nepravem času na nepravem kraju .. in potem se vse postavi na glavo .. in če temu sledi še tisti najslabši možni razplet .. jao jao … kriza z veliki črkami.

Kako se počuti človek, ki mu uspe in se kljub temu, da je storil neko dejanje uspe izmuzniti pravici zakona ..?? Verjetno zmagoslavno in njegov ego dobi zagon … poleti še višje in se bohoti .. do onemoglosti, ki pa je ni opaziti. najverjetneje se ustavi nekje na tej točki, ampak odločno krene dalje in se obnaša še huje .. slabše … bolj rizično. Zakaj pa bi prenehal z čemerkoli že, če pa ga kaze ni doletela. Denar in odvetniki so mu omogočili, da se je izmuznil roki pravice in če ima njihova sreča še mlade, kazen za njihovo dejanje prestaja nekdo drug.

Kaj pa ta .. nekdo drug? Njegovi občutki? Niti predstavljam si ne, kaj se dogaja v glavi takega človeka. Kako se mu postopoma ali pa morda celo v hipu sesuje njegov svet in se omeji na tistih nekaj kvadratov, ki jih preživi v celici, za zaprtimi vrati. Grozno.

Ne bom razpredala o dejanjih, ki ljudi pripeljejo do takšnih situacij, niti ne o posledicah, ki jih dejanja povzročijo, zanima pa me zakaj bi imeli zakonodajo, če ni učinkovita?? No zakaj??

Sistem kot tak dovoljuje .. dopušča moč denarja. Torej če je keš, je dober odvetnik, so prijatelji na položajih .. in si zaščiten kot Kočevski medved …

Klinc pa taka zakonodaja in sistem .. in politika, ki to dopušča … in predvsem klinc naša tretja veja oblasti sodstvo …ups morda je celo druga ali prva .. Vsaj tak občutek dobi človek ko razmišlja o razliki med zakonom in pravico ..

Upam, da se nikoli ne bom znašla v takšni situaciji, kajti da si na strani ni potrebno, da zaideš v kriminal .. da spoznaš moč denarja je včasih dovolj, da se ločuješ … pravdaš o skrbništvu … Skratka .. hitro si lahko v sistemu, ki ni učinkovit .. in njegova največja pomanjkljivost so pokvarjeni ljudje …. Ki to vejo oblasti izvršujejo .. jeba tole a ne???!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar