ponedeljek, 19. april 2010

Kdo je bogat??

Kdo je bogat??

Tisti, ki ima več kot sosed ..

Razmišljanje v naši deželici je nekako takšno. Tisto razmišljanje v tišini, pred samim seboj. Vsaj tako se zdi. Ko opazujem ljudi okoli sebe, tudi neznance .. in vidim koliko zavisti je med nami, mi gre na bruhanje. Kam gre ta človeški rod, kajti povsod se bohoti nestrpnost, sovražnost … nasilje, kriminal .. teror.

Izrojeni bolj kot vsa bitja na planetu. Niti inteligenca nam ne pomaga. Morda je ravno to tisto kar nas pogublja, kajti, ko pomislim na ves napredek … na vso tehnologijo s katero se obdajamo in katere cilj je, da bi imeli manj dela in se razbremenili .. na koncu pa so vsi vse bolj okupirani in zaposleni .. Vse je ena jeba in s tega voza se ne da izstopiti … drvimo po klancu, zavore popuščajo in zavist, da ima sosed boljši avto, lepšo ženo, vikend na morju … se vse bolj razrašča. Posledice, kot so uničevanje planeta, človeške rase in vsega kar živi na tej oazi, pa zanima le redke. Še bolj redki so tisti, ki se trudijo do sprememb.

Nihče, skoraj nihče pa ne zavida zdravja, sreče … nasmeha na ustih … razigrane hoje po travniku …. srečne idile ob skromnem družinskem kosilu …

Kam letimo … in ZAKAJ …???

Ni komentarjev:

Objavite komentar