nedelja, 18. april 2010

Bolečina ..

Bolečina nas sili v slabe odločitve, medtem pa je strah pred njo velik motivator ..
Jebeno kako deluje človeško telo … vse ima svoj namen .. od prdenja, do komolca na roki … dlak v nosu, ušesnega masla … vse je z nekim namenom. Ste vedeli, da ušesno maslo pomeni, da je uho zdravo, pomanjkanje masla .. oziroma ne proizvajanje masla v ušesu povzroča nastanek … razvoj glivic, ki lahko trajno poškodujejo uho. Torej maslo sploh ni nadloga … temveč sredstvo, ki nam pomaga obdržati sluh.
In povsod v telesu je enako, vse z razlogom.
Bolečina nas opozori na nastanek neke anomalije .. tegobe, ki se lahko prične stopnjevati zaradi naše ignorance … strah pred bolečino pa nas lahko zapelje .. Dobesedno. Lahko pričnemo ukrepati v pravo smer .. iskati vzrok bolečina in sledi terapija, torej pot k ozdravitvi .. ali pa nas pahne v totalno paranojo in nas naredi omejene. Zatečemo se k sredstvom proti bolečinam, ne ukrepamo, vase mečemo večje količine substanc, ki bi nam lahko pomagale, vendar nam zaradi naše omejenosti in pretiravanja samo prikrijejo simptome … in nas zavedejo.
Ampak, bolečina je nekaj česar se večina med nami boji .. sploh, če gre za bolečino, ki nam spremeni lajf in nam ga v najslabšem primeru skrajša .. Torej je vseeno motivator, ki nas vodi v strah .. strah za našo prihodnost … in nas morda prisili, da ukrepamo … v pravo smer ..

Ni komentarjev:

Objavite komentar