četrtek, 29. april 2010

Prijateljici … ali nečimrnost

Dogajanje: preteklost, sedanjost, prihodnost
Kje: povsod
Akterji zgodbe: dve dekleti. Maja in Klara .. Maja dobro voljna debeluška z velikim presežkom kg .. ki je niti ne motijo. Samozavestna je že davno je sprejela svojo podobo, v družbi je vedno dobrodošla, ker jo imajo ljudje zaradi njenega značaja in iskrive narave radi v družbi. Moški jo cenijo, celo ljubijo .. njo z vsemi kg … ki jih nosi naokoli kot odvečno prtljago
Klara vitka .. postavna, prav tako prijetna .. zabavna … tudi ona je v družbi zabavna, ljudje so radi v njeni družbi … včasih malo netaktna … moški jo imajo radi ..

Prijateljici … ali nečimrnost
Prijateljici, ki sta skupaj v dobrem in slabem … ob zabavi, ko po končanem žuru Maja podpira Klaro pri bruhanju in jo spremlja domov … do tolažbe pri žalovanju ob izgubi matere .. do veselja ob rojstvu otrok .. počitnic na morju … Skratka prijateljstvo, ki se vleče že leta. Ki nekaj pomeni … veliko pomeni. Druga drugo sprejemata z vsemi napakami .. in jih niti ne omenjata … lahko bi rekli idilično prijateljstvo, ko veš, da imaš nekoga, ki ga lahko pokličeš vedno .. .res vedno in lahko nanj tudi računaš. Hja tako je med Majo in Klaro.
Se pa zadnje časa pojavlja neka … uh kako naj jo imenujem .. netaktnost. Klara, ki je tako vitka, da je že suha … postaja … morda nečimrna ali le netaktna in neprestano omenja svoj viseči trebuh, ki ga niti nima.. besede trebušnjaki, debela, telovadba .. in podobno ..se ponavljajo znova in znova. Postaja moteče in Maji odkrito preseda … kako dolgo jo bo še poslušala … ???
..
Kot zunanja opazovalka .. ne le v tej zgodbi tudi drugod .. v lajfu, vedno znova opažam, da suhi neprestano omenjajo svojo postavo v povezavi z debelostjo in pretiravajo. Zakaj???
Zakaj to počnejo??
Mar jim ni dovolj, da pogledajo svojo vitko postavo v zrcalu … ali vedno znova potrebujejo prigovarjanja drugih .. kako so vitki in oh in sploh??? Kaj želijo doseči??
Ali se ne zavedajo, da so zelo netaktni s svojim obnašanjem in samo kažejo svoj nečimrni obraz?!
Nečimrnost je grda značajska lastnost, ki je ljudje ne marajo .. je odbijajoča .. zelo odbijajoča.
Koliko hvale in pozornosti potrebujejo ljudje, ki se tako obnašajo … vedno znova, dan za dnem ….
Smilijo se mi .. kako zelo malo samozavesti imajo .. in kako zelo nesproščeno živijo …. ujetniki svojih teles.
Marsikdo bo dejal .. spet ena debela. Niti ni važno kakšna sem. Pomembno je, da se dobro počutim v svoji koži, ki mi je prav .. da živim dobro in polno življenje … in da me podoba, ki jo imam ne ovira pri komuniciranju .. .sproščenem in srečnem življenju, ki je prekratko, da bi ga zapravljala za puhlice s katerimi se nekateri ubadajo večino svojega budnega časa …

Ni komentarjev:

Objavite komentar