četrtek, 10. januar 2013

Ko sanje postanejo resničnost ..




Danes smo se v službi poslovili od kolegice, ki se je pogumno odločila za korenito spremembo .. preselila se bo v Avstralijo. Jp, pogumno dejanje. Vse skupaj sem spremljala malce .. skeptično in previdno. Moram reči, da občudujem pogum, res ga. odhod tako daleč .. ko ne veš kaj te čaka .. ampak o vsem tem sem bolj globoko začela premišljevati šele danes .. ko sem jo objela in ji zaželela vse dobro .. srečo .. in seveda željo, da se še vidimo. Nekako že celo popoldan kradoma v mislih pohajam po Avstralijo in premišljujem .. kaj vse jo čaka?!
 Dekle drago, še tule ti povem, tebi in tvojemu partnerju želim res vse dobro. Besede nekako ostajajo v meni in polna sem vtisov in barv s slik, ki sem jih pregledovala .. vem da gresta v čudovito in tudi neusmiljeno pokrajino .. vem, da sta pametna on odgovorna .. in vem,d a bo z vama vse ok.
Marjana

torek, 8. januar 2013

Dieta ..



Kako zelo imam dovolj, da nas na vsakem koraku bombardirajo z preparati, i mi bodo uspeli shujšati. Farmacija naj bi bilo nekaj .. kar dela dobro, njen cilj naj bi bil plemenit. Zadnja leta pa poslušamo le o tem, kako si polnijo žepe na račun bolnih .. da je plemenitost že davno izpuhtela in je ostala le še požrešnost.
Kdaj se bodo oglasili strokovnjaki, ki jih je toliko in začeli vpiti .. kričati, zakaj ljudje prekomerno jedo .. zakaj je toliko stresa …  Kdaj se bo našel junak, ki mu bo uspelo prepričati javnost, da so to posledice nezadovoljstva, stresa .. pritiskov .. strahu. Kdaj bo končno jasno, da nihče ni rad debel, koščeno suh .. Nihče si ne želi izstopat na način, ki ni pozitiven .. vendar pa, ne moremo bit vsi idealni, ker ideala ni. Smo kar smo. In vsak kilogram, ki ga imamo smo mi .. tako pač je in vsa ta bombardiranja, nas .. vsaj mene, jezijo … s kakšno pravico kažete na moje napake, moje pomanjkljivosti … ko pa ste sami tako zelo pokvarjeni, da povzročate lakoto .. stres, in ob tem sedite na toplem ob polni mizi in si manete roke, ko vam na kup leti denar .. od debelih, suhih .. bolnih .. lačnih .. mučenih …