nedelja, 31. julij 2011

Voda ..

Vem, da sem že velikokrat pisala o tem, pa žal ne morem mimo tega.
Svet, ki se hvali s tehnologijo in napredkom, svet, kjer se nekateri dobesedno kopajo v mleku .. ta isti svet dopušča bedo, ki jemlje življenje …. Kaj smo bili in v kaj smo se spremenili? Smo res tako zelo nemoralni, da nam je vseeno za stiske drugih .. stiske milijon ljudi, ki po svetu umirajo .. iz preprostega vzroka, ker nimajo vode ..??  Prav ste prebrali, vode. Vode, ki pade z neba in od začetka planeta kroži, pada, hlapi in znova pada. Voda, ki jo po neki novi ideji nekoga plačujemo, voda s katero delamo slabše kot kdajkoli. Ljudje, ki umirajo se enaki kot mi. Dobro, so drugačne barve, imajo drugačne lase, njihove fizične lastnosti pa so enake našim in imajo enake potrebe. Za preživetje potrebujejo vodo, kot vsa druga bitja na našem planetu.
In kaj počnemo mi? NIČ.. žalostno .. zelo žalostno. Zaverovani v svoja življenja .. živimo dalje in se za bedo naroda, ki sploh ne živi tako zelo daleč, ne zanimamo. Mi imamo vodo … mi živimo .. V časih, ko si nekateri posamezniki lahko umislijo izlet v vesolje, ko nekateri bedniki  vozijo svoje pasje ljubljence na pedikuro, ko je v življenju edina pomembna reč,d a smo boljši od soseda … na drugem koncu, ljudje  … otroci umirajo .. ker nimajo vode …
slike  .. prispevek znanega foruma ... kako zelo žalostno ..
in vse to le zato, ker so se rodila na nepravem koncu planeta ... kjer ni dovolj vode ..

nedelja, 24. julij 2011

Slovo ..

Ekola, poslovila se je Amy Winehouse in z njo velik glas ..
Pa sem ob prebiranju vseh komentarjev, ki se pojavljajo pod članki, kjer jo vsi hvalijo in objukujejo .. pričela razmišljati.
Kje hudiča ste bili vsi kurčevi mediji, ko je imela težave? Kje ste bili in kaj ste pisali o njej ..??  Nikogar ne krivim za njen konec .. pa vseeno. Ni treba bit psiholog, da zgruntaš, da ko je človek v slabi koži, kar je ona zadnje čase zagotovo bila, ni potrebno ravno veliko truda, da se taka oseba znajde v začaranem krogu. In če je oseba povrh vsega še nesamozavestna in išče potrditev javnosti in medijev .. potem je slovo pred vrati. Žal. Njena zgodba je že sama po sebi tragična .. od otroštva dalje in že samo s tako prtljago ima človek za celo življenje dovolj dela, ko se pojavijo kvazi frendi in ljubezni, ki te znova in znova razočarajo .. vsake toliko pa te tepe še travma iz otroštva, je hudo .. Ljudje pa smo velike zlobe, ki se naslajamo v rumenem tisku, ki nas veselo zasipava z resničnimi in manj resničnimi burkami, ki jih počnejo zvezde. Ja zvezde, to je ona zagotovo bila, kakšna zvezda je bila, pa ne bom govorila. Zame je bila glas, ki je segel daleč in še dlje in žal mi je da je tako hitro odšla. Agonija v kateri se je vrtela pa je bila mora zanjo in druge .. žal.
V njeno slovo …